Oma Facebooki lehel olen juba mitu kuud postitanud pilte söökidest ja natukene kirjeldanud ka koostisosi. Blogis hakkan täpsemalt rääkima sellest, kuidas neid toite valmistan. Praeguses postituses kirjutan mõnest oma lemmikust toidust, joogist, mida kõige rohkem tarbin.
![]() |
Rasvatee vahukoorega |
Esimene ja üsna palju kõneainet pakkunud jook on rasvakohv. Rasvakohvist kuulsin esimest korda siis kui uurisin LCHFi blogi ja Facebooki kommuuni. Esialgu ei saanud ma üldse aru, mis see on ja kuidas seda valmistada. Rasvakohv on täiesti tavaline vahustatud kohv, kuhu on lisatud supilusikatäis kookosrasva ja sama suur kogus võid.
Inimesed, kes ei soovi kohvi juua, võivad proovida samu eelnimetatud komponente koos tee või kakaoga. Minu jaoks jääb rasvatee maitselt siiski liiga võõraks ja olen valinud kohvijoomise. Kolmas valik ehk rasvakakao on muidugi kõige maitsvam, kuid seda on igal hommikul natukene tüütu teha. Kui mul on rohkem aega, siis kasutan oma pisikest piimavahustajat selleks, et vahukoort kohvile lisada. Kusjuures pean mainima seda, et enne LCHFi juurde jõudmist ma vahukoort üldse ei tahtnud, kuid nüüd on see mulle väga meeldima hakanud.
![]() |
Väike vahepala: keedetud muna, peekon, broilerisüdamed, kurk |

![]() |
Munapitsa singiga |
Hommikusöögi teine osa on munapitsa. Jällegi on nii, et igal hommikul ma siiski selliseid hõrgutisi valmistada ei jõua, kuid tore ja kasulik oleks jõuda. Tagasi munapitsa juurde.. Sisuliselt on selle valmistamine nagu omletilgi, kuid täpsema retsepti jätan saladuseks. Igatahes meeldib mulle munapitsa kõige rohkem singi ja sibulaga. Selline hommikusöök on üsna kergesti seeditav ja täidab minu kõhu pooleks päevaks. Tavaliselt on minu esimene pool päevast väga kiire ja seepärast on hea, et ma ei pea mõtlema mitmele söögikorrale pärast nii täitvat hommikusööki.
![]() |
Banaani pannkoogid |
Teiseks väga mõnusaks hommikusöögiks on pannkoogid. Neid teen kahe retsepti järgi. Esimene neist on väga lihtne, kuid pannkoogid kipuvad kergesti murenema. Kaks muna ja üks banaan tuleb saumiskriga vahustada ja seejärel kerges kookosõlis praadida. Teises retseptis lisan eelpool kirjeldatud taignale paar lusikatäit kookosjahu.
Aitäh!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar