
Natukene teest. Vanaema lemmik tee on kummelitee. Suviti ta korjab ise kummelit ja kuivatab seda. Igatahes käis vanaema külas ja ma pidin talle pakis kummeliteed pakkuma. Õnneks see sobis ka talle. Minu elukaaslasele aga kummelitee üldse ei meeldi ja seepärast ta vist paki põlema panigi. Haha, tegelikult juhtus meil siis uues köögis esimene pisikene tulekahju. Mul on kinnise uksega maitseainete riiul kohe pliidiplaatide kohal. Kui elukaaslane söögitegemise ajal ukse avas, siis kukkus kummelitee pakk alla ja teepadjakesed pliidile laiali. Üks pakike olevat ainult õrnalt kuuma plaadi lähedusse kukkunud aga sellest piisas, et väike säde külge saada. Elukaaslane toppis pakikesed uuesti karpi ja kappi. Natukese aja pärast hakkas kapist tossu tulema. Õnneks seekord oli õnnelik õnnetus ja tagajärjeks kärssanud kummelitee karp.
Tee joomisest veel nii palju, et vanaema tõi mulle mett ja nüüd ma siis istun (piparmünditeega, meelusikas suus) voodis. Vanaema ütleb veel seda ka, et mett ei tasu tee sisse toppida kuna esiteks ei ole mesi mõeldud tee magustamiseks ja teiseks säilivad mee kasulikud omadused paremini siis kui lusikaga natukene mett suhu võtta ja teed peale juua.
![]() |
Hakkliha lillkapsa ja kaunviljadega, kodujuustu salat |
![]() |
Hakkliha vahukoore ja sulajuustuga |
Aga nüüd natukene söökidest. Minu menüüs ei näe praegu eriti kana. Põhjus väga lihtne. Kana oli menüüs suvel ja sügise alguses, ma lihtsalt sõin sellest isu täis mingiks ajaks. Praegu on hakkliha periood, kannatage ära. Need kaks rooga on üsna sarnased, samas maitsevad väga erinevalt. Esimene hakkliha ja juurviljade, köögiviljade segu on tehtud enne LCHFi, teine selle ajal. Erinevus seisneb selles, et esimese roa juures on rammusust oluliselt vähem kui teise juures. Teise roa juures lisasin hakklihale vahukoort (võib ka piima, kohvikoort) ja sulajuustu. Tekib selline kreemjas hakkliha kastme moodi toit. Alguses võib-olla mõnele inimesele täiesti harjumatu süüa sellist toitu aga näed, minul juba lemmik. Ainukene kiusatus, mis mul alati tekib on see, et tahaksin leiba ka kõrvale süüa sellise toidu puhul. Mõnikord siis luban ka seda endale. Hakklihast süüa tehes ma kunagi ei lisa rasvainet praadimise jaoks, sest nagu alumiseselt pildiltki näha, seda tuleb sealihast piisavalt.
![]() |
Kartul, muna, tuunikala, kurk ja oliivid |
Lisaks hakklihale on menüüs praegu ka kala. Lemmikuteks on tuunikala, lõhe ja heeringas. Siin siis üks pilt lõunasöögist, mille sain Lõunakeskuse internetikohvikus. Üsna hea leid minu arust. Patustan siin jälle kartuli ja leivaga aga üldjoones väga tervislik ja toitev lõuna oli.
![]() |
Lõhe juustukatte all |
Lõhet meeldib mulle kodus küpsetada, sest see on niii lihtne ja maitsev. Tavaliselt ostan kohe pool lõhet, mille maitsestan sidrunipipraga, lisan katteks peale sibulakettad, seejärel katan kala sinihallitusjuustu laastudega ja lepasuitsu riivjuustuga, kõige peale lisan mõnikord majoneesi. Kõrvale sobib ideaalselt näiteks kodujuustu salat tomatiga.
Kalas on väga palju Omega-3 rasvhappeid, mida peetakse mitmetel põhjustel väga oluliseks. Viide siia Omega 3 rasvahapped Saate natukene lugeda siis kasulikku informatsiooni ka.
Selles sissekandes oma lemmikutega lõpetan aga ärge kurvastage, mul neid retsepte ja pilte on ikka varutud.
Aitäh!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar